Živá půda
Živěna
Blog Živé půdy
Loading...
1 min.

Vánoční speciál: Recept na kaprovku

Markéta Sedláčková, 13. 12. 2021
O tom, že jídlo spojuje, není pochyb. K dokonalosti tento koncept přivádí hybatel jihočeské gastronomické scény Jan Čulík. Inspirujte se netradiční kaprovkou!
Novinka z Tábora: kapří koprovka. Foto: David Peltán
O tom, že jídlo spojuje, není pochyb. K dokonalosti tento koncept přivádí enfant terrible jihočeské gastronomické scény Jan Čulík. Inspirujte se netradiční kaprovkou!

Jan Čulík se zasloužil o nebývalý rozvoj gastronomie na jihu Čech. Kromě pořádání festivalů a otevření několika podniků, které jsou na regionální úrovni jedinečné, se snaží hlavně o propojování lokálních dodavatelů s podniky a spotřebiteli. Díky tomu na jihu Čech funguje komunitní síť, ze které benefitují jak restauratéři, tak farmáři, kteří mají díky přátelským vztahů jistější odbyt, tak zákazníci, kteří přesně vědí, odkud pochází jídlo na jejich talíři.

A v tomto duchu se nese i recept na kaprovku, kterou první ambasador Živé půdy připravil s týmem pro projekt Živá půda. Vyzkoušejte originální recept s lokálními surovinami a dejte vědět, jak vám chutnalo!